وکتور سه بعدی چیست ؟

امروزه هرکسی که با طراحی گرافیک کامپیوتری سر و کار داشته باشد، به نوعی در آثار خود از وکتور کمک می‌گیرد.

در امور گرافیکی، دو دسته اصلی به نام گرافیک برداری (وکتور) و «گرافیک شطرنجی» (Raster Graphics) یا رستر (bitmap) وجود دارد .

لازم به ذکر است که «اثر هنری وکتور» (Vector Artwork) به اثری می‌گویند که توسط گرافیک برداری تهیه شده باشد.

از این نوع گرافیک بمنظور درج لوگو شرکت‌ها بر روی کارت ویزیت، طراحی پوستر، طراحی جلد کتاب و … استفاده می‌شود.

سرنسخه پزشکی چیست ؟ را می توانید در این مقاله دنبال کنید

وکتور

گرافیک برداری از روابط ریاضی برای طراحی استفاده می‌کند.

این روابط ریاضی به نقاطی تبدیل می‌شوند و این نقاط به کمک خط‌ها و منحنی‌ها به یکدیگر متصل خواهند شد که در برخی موارد «مسیر برداری» (Vector Path) نام دارند.

وکتور رایگان سه بعدی

وکتور رایگان سه بعدی

در اثر این اتفاق، تصاویر وکتوری را بدون از دست دادن کیفیت، می‌توان با حفظ حجم کم،‌ به مقیاس‌های بسیار بزرگ تبدیل کرد.
رافیک‌های رستر (bitmap)، از مربع‌های بسیار کوچکی به نام پیکسل تشکیل شده‌اند.

زمانی که یک تصویر رستر ـ با اندازه مشخص پیکسل – ایجاد شود، نمی‌توان آن‌را بدون افت کیفیت، بزرگ کرد.

هر قدر تعدد پیکسل‌های یک تصویر، بزرگتر باشد، حجم فایل حاوی آن نیز بزرگتر خواهد بود زیرا هر پیکسل از فایل نیاز به حافظه‌ای دارد که در کامپیوتر ذخیره و نگهداری می‌شود
برخی از اولین گرافیک‌‌های کامپیوتری به صورت وکتور بودند زیرا برای ایجاد تصاویر رستر، به کامپیوترهای گران‌قیمتی نیاز بود. کامپیوترهای ابتدایی دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی و برخی بازی‌های کامپیوتری از وکتور استفاده می‌کردند.

این روند تا دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت که بعد از آن، بیشتر نمایشگرها به گرافیک شطرنجی (رستر) روی آوردند.

از آن‌جایی که بسیاری از تصاویر طراحی شده، در اندازه‌های مختلف به چاپ می‌رسند و همچنین، تصاویر طراحی شده در وب، باید به صورت واکنش‌گرا (ریسپانسیو) طراحی شوند، بهره‌گیری از وکتور در طراحی‌های مدرن امروزی، نقش بسیاری دارد.

تایپوگرافی‌های امروزی تقریبا همگی با وکتور خلق می‌شوند. آن‌چه که امروزه در مدل‌سازی‌های سه‌بعدی و گرافیک‌های کامپیوتری می‌بینیم،‌ همگی نتیجه مستقیم پیشرفت و توسعه در هنر وکتور و تصویرسازی است.
در دنیای طراحی گرافیک، وکتورها بخش اعظمی در صنعت چاپ و طراحی را به خود اختصاص می‌دهند.

به طور مثال، همواره لوگوها باید فرمتی به صورت وکتور داشته باشند زیرا خطوط و منحنی‌هایی که در لوگوها وجود دارند، باید به هنگام چاپ در اندازه‌های مختلف، شکل مناسب خود را حفظ کنند.

به همین دلیل است که می‌توانید لوگو خود را بر روی تابلوهای تبلیغاتی بزرگ قرار دهید یا اینکه آن‌را بر روی خودکار کوچکی چاپ کنید.

علاوه بر این، آیکون‌ها نیز بهتر است فرمتی به صورت وکتور داشته باشند. وکتورها می‌توانند سبب سادگی و سرعت در انجام پروژه‌های طراحی شوند. با استفاده از

طرح وکتور سه بعدی

طرح وکتور سه بعدی

وکتورها، طراحان در زمان خود صرفه‌جویی می‌کنند که این امر، صرفه‌جویی در هزینه را نیز به همراه دارد و در عین حال، نتایجی با کیفیت بالا بدست می‌دهد.

انعطاف در تغییر اندازه

همانطور که در ابتدای متن نیز به آن اشاره شد، بدون افت کیفیت، این نوع از تصاویر و پروژه‌های طراحی را می‌توان تغییر اندازه داد.

اگر تنها یک بار با تصاویر گرافیکی کار کرده باشید، به اهمیت این موضوع پی می‌برید چراکه در بیشتر موارد، مشتری یا پیمانکار از شما تصویر بزرگتری می‌خواهد تا به جزئیات بیشتری دسترسی داشته باشد.

حجم کمتر

این نکته را به یاد داشته باشید، زمانیکه به طراحی مشغول باشید، به فضای زیادی هم نیاز پیدا می‌کنید و بنابراین، برای هر گیگابایت از حافظه‌ای که اشغال می‌کنید باید هزینه‌ای مجزا در نظر بگیرید.

از جمله مزایای فایل‌های وکتور، حجم کم آن‌ها است زیرا این فایل‌ها با روابط ریاضی ایجاد می‌شوند و نیازی به اشغال فضای زیاد ندارند.

این درحالیست که فایل‌های رستر، به دلیل وجود پیکسل‌های زیاد و اطلاعات موجود در هر پیکسل، به فضای بسیار زیادی نیاز دارند.

ارتباط با میهن psd

ارتباط با میهن psd | وکتور سه بعدی چیست ؟